Терористична атака в сърцето на Анкара, има ранени. Силна експлозия се

...
Терористична атака в сърцето на Анкара, има ранени. Силна експлозия се
Коментари Харесай

Терористична атака в сърцето на Анкара, има ранени


Терористична офанзива в сърцето на Анкара, има ранени. Силна детонация се чу тази сутрин в сърцето на турската столица Анкара, оповестяват локалните медии. Според някои данни детонацията е последвана от пукотевица.

Силите за сигурност незабавно отцепиха района и сложиха бариери в радиус от няколко километра.

Телевизионни фрагменти демонстрираха бомбени екипи, работещи покрай взривено паркирано транспортно средство в региона.

Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая съобщи пред Анадолската организация (АА), че тази сутрин в 9.30 часа нападател самоубиец се е взривил със самоделно устройство покрай силовото министерство, до момента в който вторият нападател е бил погубен при престрелка с полицията.

Йерликая посочи в обява в обществените медии, че двама терористи са се доближили до входа на постройката с лекотоварен автомобил и единият от тях се е взривил.

Министърът добави, че двама служители на реда са били леко ранени по време на офанзивата в турската столица Анкара.
Работник почина, откакто към 10.30 ч. през днешния ден избухна детонация в склад за боклуци на транспортен съд в корабостроителница Тузла в Истанбул. Взривът…
Нападението се случи часове преди Народното събрание през днешния ден да отвори врати с тържествена гала след лятната почивка.

Самоличността на терористите към момента не са открити.

Районът е отцепен и екипи организират подробно претършуване за съмнителни пакети и обекти в региона на Народното събрание.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР